Párkapcsolati és házassági tanócsadóként várlak szeretettel, ha elakadást érzel a szerelmi életedben.

Mi kell egy harmónikus párkapcsolat kialakításához?

  Testi, lelki és szellemi összhang. 

Ez az összhang viszont sajnos elég törékennyé válik, ha az élet forgatagában nem törődünk eleget a kapcsolattal. És bizony hajlamosak vagyunk a kezdeti apró jelekkel nem foglalkozni, és csak akkor észbe kapni, mikor már nagyobb a baj. 

A jó hír az, hogy ha mindkét fél akarja, akkor egy kis energia befektetéssel a legtöbb probléma orvosolható, de ehhez, sokszor szükség van egy külső segítőre, aki objektív nézőpontból jobban rálát a probléma valódi gyökerére, és segít megtalálni az utat egy igazi konszenzusos, win-win megoldáshoz. 

Miben tudok segíteni?

Ciklusválságok kezelése - A párkapcsolatok épülése egy folyamat. Megismerkedünk, randizunk, összeköltözünk, összeházasodunk, jön a baba, nőnek a gyerekek, kirepülnek a gyerekek. Minden új állomás, nem várt problémákkal szembesíthet minket, amiket néha nehezebben kezelünk.

Személyiségtípus konfliktusok. - Néha csak akkor döbbenünk rá a kedvesünk számunkra zavaró tulajdonságaira, ha eloszlik az a bizony rózsaszín köd, és esetenként nehéz elfogadni, hogy ő bizony ilyen, és nem fog megváltozni. De ezek a folyamatok is megkönnyíthetőek egy csomó apró trükk segítségével.

Szexualitás. - Tudunk-e, merünk-e megfelelően kommunikálni a vágyainkról, igényeinkről? Egyezik a szexuális intenzitásunk? Megfelelő minőségűek és mennyiségűek-e az együttléteink? Ha monotonná és unalmassá vált a szexuális életünk, hogyan hozzuk vissza a tüzet?

Hűtlenség, megcsalás. - Mi vezetett odáig, hogy a párom megcsalt? Egyszeri botlás volt vagy állandó partnere volt mellettem? Voltak-e érzelmek a külső partner felé? Meg tudom-e bocsátani, és vissza tudjuk-e építeni a bizalmat?

Nyitás. - Manapság egyre több pár dönt úgy, hogy szexuális vagy akár érzelmi szinten is kinyitja a kapcsolatot. Ez viszont egy nagyon ingoványos és nehéz feladat tud lenni, és számos buktatót rejt magában. Valóban ezt akarom vagy csak a párom kedvéért megyek bele? Van elég bizalmam saját magamban és a páromban, hogy zökkenőmentesek legyenek ezek a folyamatok? Ha valami probléma adódik képes vagyok erről őszintén kommunikálni?

Szeretetnyelvek - Ha egyeznek a szeretetnyelveink akkor az egy ideális állapot, de mivan ha nem? Meg tudjuk tanulni egymás szeretetnyelvét?

Kiégés, hedonikus adaptáció - Visszafordítható még a kiégés folyamata? Hol siklottak félre a dolgok? Fellobbantható még újra a láng?

Viták, konfliktusok - Tudunk egymással jól veszekedni? Tudunk asszertíven kommunikálni? Ki tudjuk fejezni az érzésenket anélkül, hogy közben a másikat elküldenénk melegebb éghajlatra? Hogyan tudjuk fejleszteni a konfliktus megoldó készségünket és a vita kultúránkat? 

Tévhitek, hitrendszerek. - "Egy nőnek a konyhában a helye. " Mivan ha ilyen és ehhez hasonló belénk kódolt tévhitek nehezítik meg az együttélést? Hogyan lehet ezeket kikapcsolni, és teret engedni egy másfajta gondolkodásmódnak? 

Összeillés. - Hogyan tudunk jobban és könnyebben összecsiszolódni?