Szar szex, nem túl jó szex, pont jó szex és túl jó szex

2022.03.08

A szar szex traumatikus. Mélyről jövő undor és hányinger önti el az embert amikor visszagondol rá. És gyötrik a miértek... Miért mentem bele? Miért nem léptem le? Miért hagytam? Miért nem tudtam nemet mondani? Ez egy olyan élmény amivel lesz munkánk, fel kell dolgzni, ki kell oldani magunkból. Az ilyen típusú élmények feldolgozásával több ember fordul hozzám mint konkrét abúzus okozta traumák feloldásával. Kevesebbet beszélünk róla, és általában, ha megosztjuk valakivel az élményt akkor legyint, és annyit mondja " Te akartad...", pedig lelkileg ugyanolyan blokkokat, elakadásokat és feloldatlan sérüléseket okoz. Amit kérek, hogy ha megesett veled ilyesmi akkor merj segítséget kérni, és ami a legfontosabb ne hibáztasd és ne tedd  rosszá magad miatta. 


A nemtúl jó szex egyel azért jobb a szar szexnél. Az elmegy kategória. Olyan ami igazán nem ad hozzá semmit az életedhez, de el sem vesz. Érzel tőle valamiféle megkönnyebbülést, de ez még azért kevés ahhoz, hogy komfortosan érezd magad. Inkább kínos mint könnyed, és semmiképpen sem szerenéd megismételni. Viszont annyira még nem rossz élmény, hogy negatív lenyomatot hagyjon benned. Kalandozásaink során mindannyian belefutunk egy-egy ilyen alkalomba. Az viszont már egy komolyabb probléma, ha valaki párkapcsolatot épít egy olyan partnerrel, akivel ilyen a szexuális élet. Meg lehet próbálni, nem mondom, hogy nem, hiszen a szexualitás fejleszthető. De anélkül nem fog menni, hogy időt és energiát fektetnénk bele. A jó szexet nem a legyek hordják ám össze. 


A pont jó a szex az, ami maga a tökély. Testi lelki kielégülés, kellmes élmény. Marad utána egy könnyed kis lebegés ami hosszan kitart. Pont annyira visz fel ahonnan még nem lehet nagyot zuhanni. Olyan élmény, amiből jó érzés merítkezni, ami feltölt, amiből bármikor jólesik még és még és még. A legjobb alap arra, hogy egy stabil és működőképes párkapcsolatot építsünk rá. Önmagában természetesen még nem garancia arra, hogy minden más is működni fog, de stabil alappillérként ott lesz majd, hogy gördülékenyebbé tegye a mindennapokat. 


A túl jó szex, na az egy igazi frenetikus élmény. Annyira eufórikus, és annyira magasra visz, hogy onnan már csak visszazuhanni lehet. Annyira távol kerülünk érzésben, fejben, lélekben a hétköznapi világunktól, hogy igazi traumatikus élmény utána visszazökkenni. Az a fajta menyország ahonnan ha vissza kell jönni, akkor az maga a pokol. Annyira feltölt, annyira magasra visz, hogy egy olyan helyre kerülünk ahol már minden fényes, minden boldog, minden ragyog. Nagyon nehéz ebből az állapotból letargia nélkül visszazökkenni a hétköznapokba. Munka ezzel is sok van. Sajnos ha egy ilyet az ember megtapasztal, akkor már a pont jó szex is unalmassá válhat. Ezt az élményt meg kell tanulni feldolgozni, a helyén kezelni, és épülni belőle. Csakis akkor élhetőek meg ép ésszel és lélekkel az ilyen szexuális élmények, ha ott áll mellettünk egy olyan partner aki megtart, ha zuhannánk. Épp ideális esetben pedig terápiás hatása is lehet, de ehhez nagyon tudatosan, és szeretetteljesen kell léteznie benne mindkét félnek. Viszont ritka, hogy mindkét ember az önismeret ennyire magas fokán legyen. Önismeret nélkül pedig rossz döntések meghozásához, toxikus kapcsolatokban való bennemaradáshoz és függőség kialakulásához vezethet.